Pages

Thursday, February 07, 2013

'Kerana DS Najib kami dapat makan beriani unta'

Mcm tajuk dlm suratkhabar tak?

Kekeke.

Sebelum totok2 politik menggelabah, let me be clear.

This has nothing to do with pilihanraya or anything politics-related.

Kisahnya.
Last couple of week PM Msia singgah di Mesir selepas melawat Gaza. Bila PM dtg, sbg rakyat Malaysia kita kena lah welcome. X kisahla parti apa pun kan. Tetamu..

So hubby telah pegi me-welcome DS Najib bersama beberapa lagi wakil p******s, organisasi lain dan juga walil2 pelajar kt Mesir ni.

Semasa di majlis tersebut, hubby sempatla berjumpa face to face dgn PM. Komen en hubby, 'Sempoi gak pM kita sebenarnya..nampak baik lah' Komen saya, semua org dlm dunia ni baik, it is just how other ppl portray them and what we choose to believe. Xde sape nk jadik jahat dlm dunia ni kecuali Yahudi Israel yg vongok tu.

Anyway, back to story. Kat majlis tu jugak hubby berkenalan dgn pelajar2 Malaysia. Part ni yg best.

Seminggu lepas tu, pelajar2 tu jemput hubby mkn nasi beriani unta-lah! Kat Rumah Johor, di area Nasr City (area ni up skit dr Maadi.. Kalau Maadi ni Pekan, Nasr City tu Kuantan), berdekatan Universiti Al-Azhar.

First time masuk Rumah Johor yg menempatkan students.. Ada byk Rumah, Rumah Perlis, Rumah u
Terengganu, etc. Semua rumah ni taklah berdekatan.. Setiap rumah ada pasangan warden yg jaga. Drg pabggil warden ni ibu dan ayah. Masa dtg tu lepak dgn Ibu dan geng2 Ibu2 dr Rumah lain. Mcm2 gossip ade. Hehehe.


Mula2 sampai feeling2 student gitu. Muda2 lg budak2 ni.. suci bersih je muka masing2.. And very humble. Mcm 2 different worlds if cimpare dgn org2 di Maadi yg jumpa kat school Hafiz. Mak2 expat yg berfashion bagai. Masuk kat area student ni baru rasa mcm masuk kandang sendiri.. Kikiki.. Semua baju baggy2 mcm iolls.

Taaaaaapi.. Feeling2 student ni hanyalah seketika cuma. Tak samapi 10 minit, 'MAMA!'x1000

Anak2 ku.. nasi beriani unta masuk sampai pipi mama je. X sempat nak telan. Hahaha! Tapi anak2 dpt makan, byk plak tu, so ok lah.. Alhamdulillah.

Sblm balik, rezeki dtg bergolek. Dpt 2 hidangan nasi beriani unta tu yg ditapau utk kitorg. Salah sorg student tu ala kmcing dgn hubby sejak jumpe DS Najib tu..alhamdulillah... Dpt iolls mkn berkali2 kat rumah.

Sedap sgt2 nasi tu. the best nasi beriani i've tasted. Serius x tipu. Semua lauk dia sedap. Gulai unta, acar, ayam masak merah.. Mmg the best!

Masa kat sana drg hiang dlm dulang. Mkn dlm dulang. Cool giler! I like! Tp x sempat nak snap gambar sbb iphone dah jadik brg permainan budak2 kecik yg hadir di situ.

Anyway, inilah gambar yg sempat di ambil kat rumah. Ayam tu yg masak sendiri sbb ayam masak merah Rumah Johor dah habis. Oh, sempat jgk merasa hati dan paru unta masak hitam. Marvellous!!!

Daging unta mmg sedap.

Apa kena mengena dgn DS Najib? Kalau x kerana dia hubby x pegi majlis tu and x kenal student tu and kitorg mungkin x merasa lg beriani unta. Hehehe.

It's the Circle of Life thing...;)
and like Che Ah's recent post said, things happen for reasons..very true!! :))

No comments:

Total Pageviews